Shopping Cart

Brak produktów w koszyku.

Jeśli chcesz złożyć reklamację, lub zwrócić zamówione produkty, skontaktuj się z nami telefonicznie lub za pomocą formularza.
Możesz zwrócić całe zamówienie lub jego część. Na zwrot nienaruszonego opakowania* masz 30 dni.


*dotyczy oryginalnego opakowania od producenta

Sklep MLO Nutrition jest zintegrowany z systemami płatniczymi: Autopay i Przelewy24. Gwarantujemy najwyższe bezpieczeństwo zakupów, jakiego udzielają te platformy.
Dostępne metody płatności dla zamówień z adresem dostarczenia na terenie Polski to:

  • BLIK
  • przelew natychmiastowy
  • Karty płatnicze (Visa, Visa Electron, Mastercard, MasterCard Electronic, Maestro)
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • pobranie u kuriera, w paczkomacie i Orlen paczce (w przypadku Orlen Paczki, pobranie jest możliwe dla zamówień do 400 zł).
  • samodzielny przelew na konto bankowe (po złożeniu zamówienia zobaczysz podsumowanie z numerem konta).
  • Płatność odroczona za pomocą platformy PayPo.


Zamówienia, z adresem dostarczenia na terenie Polski to:

  • kurierem
  • do paczkomatu Inpostu
  • do automatu Orlen Paczka.

Zamówienia złożone do godziny 17:00 nadajemy tego samego dnia. Średni czas dostarczenia zamówienia to 1-2 dni robocze.

zanieczyszczenie kreatyn

Skąd pochodzi monohydrat kreatyny w suplementach MLO?

Połączenie słów kreatyna i czystość określają najbardziej znaną markę Creapure®. Niemiecki producent Alzchem Trostberg GmbH jest niedoścignionym liderem, który posiada certyfikat Creapure® Inside i IFS FOOD. Znajduje się na liście Cologne List, co świadczy o regularnym testowaniu na obecność substancji zakazanych, co eliminuje ryzyko nieumyślnego zastosowania dopingu przez sportowca.

Firma dystrybuuje monohydrat kreatyny (a także inne produkty z laboratorium AlzChem) swoim partnerom, by komponowali własne suplementy. Użycie logo Creapure®  na suplementach jest potwierdzeniem używania produktu nr 1 a tym samym bezpieczeństwa. Kreatyna tej marki jest najlepiej przebadana. Co więcej, monohydrat jest w 100% wytwarzany na drodze syntezy chemicznej, co oznacza, że nie są wykorzystywane surowce pochodzenia zwierzęcego ani ziołowego.

Jak produkowany jest monohydrat kreatyny Creapure®?

Creapure® powstaje na całkowicie zamkniętej linii produkcyjnej, od dostarczenia surowca, aż po zapakowanie końcowego produktu. Każda partia jest testowana m.in. za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC).
Spośród kilku sposobów wytwarzania kreatyny, Alzchem rozpoczyna proces od sarkozyny i cyjanamidu. Ta metoda uważana jest za najbardziej bezpieczną, co minimalizuje ryzyko pojawienia się substacji ubocznych: DCD i DHT. Najwyższej jakości produkt może zawierać maksymalnie kilkadziesiąt cząstek dicyjanodiamidu na 1 milion, natomiast DHT musi być całkowicie niewykrywalne.

Poniższy wykres porównuje średnie wyniki 9 monohydratów kreatyny Creapure oraz 20 innych marek, pod kątem występowania kreatyniny, DHT oraz DCD.

W przypadku kreatyniny, występowanie na poziomie wyższym niż 1% świadczy o słabej jakości procesie produkcyjnym.

monohydrat kreatyny creapure

Skąd pochodzi L-glutamina w odżywkach MLO Nutrition?

W naszych suplementach znajdziesz L-Glutaminę dostarczaną przez Kyowa Hakko. Opakowania suplementów MLO Nutrition zawierają logo Kyowa Quality.

Kyowa Quality określa najwyższe standardy i zaangażowanie w jakość, które są rygorystycznie przestrzegane przez firmę Kyowa Hakko Bio Co., Ltd. Jest to japońskie przedsiębiorstwo specjalizujące się w badaniach, rozwoju i produkcji wysokiej jakości składników dla branży farmaceutycznej i spożywczej.

Firma kładzie duży nacisk na kontrolę i zapewnianie jakości we wszystkich swoich działaniach. Kyowa Quality obejmuje zaangażowanie w produkcję bezpiecznych, skutecznych i niezawodnych produktów, które spełniają a nawet przekraczają standardy branżowe. Kyowa wprowadziło rygorystyczne systemy zarządzania jakością i przestrzega wielu regulacji w celu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa swoich produktów.

Procesy kontroli jakości w Kyowa Hakko Bio obejmują kompleksowe testowanie i analizę na różnych etapach produkcji. Priorytetem jest wykorzystywanie najnowocześniejszych technologii i wiedzy naukowej w celu utrzymania spójności i monitorowania swoich produktów. Dodatkowo, firma prowadzi rozległe badania i rozwój, aby ciągle doskonalić swoje procesy produkcyjne i opracowywać innowacyjne rozwiązania.

Producentem białka premium jest:

Białka: 
DMV Nutri WheyTM 800I 
DMV Nutri Whey™ Isolate I,
jakich używamy w naszych suplementach, produkowane są przez holenderskiego lidera branży, Friesland Campina. Jest to największa na świecie spółdzielnia mleczarska, z siedzibą w Amersfoort oraz jedna z 5 największych firm mleczarskich na świece. Jej początki sięgają 1871 roku. Posiada oddziały 33 krajach i zatrudnia ponad 20000 osób. Produkty FC są dostępne w ponad 100 krajach. 

Nutri WheyTM 800I to produkt zawierający czyste białko serwatkowe, którego 80% pochodzi bezpośrednio z mleka. Ma neutralny smak i aromat, który łatwo można wykorzystać w suplementach i odżywkach dla sportowców. Jest to kompletne źródło białka serwatkowego i BCAA. Białko to zawiera 14% więcej leucyny w porównaniu do białek serwatkowych pochodzących z serwatki serowej.

Nutri Whey™ Isolate I to prodkt z białka serwatkowego. Serwatka zagęszczana jest za pomocą mikro i ultrafiltracji, aż osiągnie zawartość białka na poziomie 90%.
Oba produkty cechują się najwyższą jakością i czystością, za którymi stoi wieloletnie doświadczenie firmy, najnowsze technologie i spełnianie wysokich norm.

Nutri WheyTM 800I oraz Nutri Whey™ Isolate I znajdziesz we wszystkich odzywkach białkowych oraz gainerach.

Izolat czy koncentrat białka – co wybrać?

Osoby, które dążą do zwiększenia masy mięśniowej lub poszukują sposobu na uzupełnienie swojej codziennej diety w pełnowartościowe białko, zdecydowanie powinny rozważyć zakup produktu, jakim jest białko serwatkowe. Tego typu odżywki proteinowe, dostępne są w różnych rodzajach, a najbardziej popularne to: koncentrat białka serwatkowego (WPC) oraz izolat białka serwatkowego (WPI). Produkty te różnią się między sobą, dlatego też stając przed wyborem konkretnego wariantu, wiele osób zadaje sobie pytanie – izolat czy koncentrat białka? Otóż jak można się domyślić, każdy z wyżej wymienionych produktów, ma zarówno swoje zalety, jak i wady. Zachęcamy do zapoznania się z naszym artykułem i poznania zależności między tego typu odżywkami, na płaszczyźnie – izolat a koncentrat białka. Zapraszamy do lektury.

Izolat a koncentrat białka – różnice

Koncentrat białka serwatkowego (WPC) to jeden z najczęściej kupowanych, tego typu produktów. Uzyskiwany jest z wykorzystaniem procesów mikro lub ultrafiltracji, a w jego składzie znajdują się cukry oraz tłuszcze. Mianem izolatu WPI, nazywane są odżywki białkowe, które zostały uzyskane w wyniku jeszcze bardziej intensywnego procesu filtracji. Mają mniejszą zawartość cukru i tłuszczu, niż produkty WPC i stanowią lepszy wybór dla osób z nietolerancją laktozy.  Ponadto, wymienić można także inne cechy, które różnią oba te suplementy. Co jeszcze różni izolat a koncentrat? O tym w dalszej części tekstu.

WPC a WPI – smak

Jeżeli mowa o walorach smakowych, to w tym wypadku koncentrat białka serwatkowego WPC triumfuje nad izolatem. Wynika to z faktu, iż w jego składzie znajduje się większa ilość tłuszczy i cukrów (w tym laktozy), dzięki czemu jego spożywanie jest przyjemniejsze dla kubków smakowych. W przypadku izolatów, są to produkty ze śladową zawartością cukrów w recepturze, a tym samym ich smak może być mniej intensywny. Niezależnie od walorów smakowych, WPI stanowią niewątpliwie lepszy wybór dla osób pozostających na diecie redukcyjnej, gdyż są po prostu mniej kaloryczne. 

 

WPC a WPI – ilość białka

Ze względu na to, że procesy pozyskiwania obu rodzajów białka serwatkowego różnią się od siebie, odmienna jest także zawartość w ich składzie protein. Jeżeli mowa o WPC, to zawierają one zazwyczaj 85% białka, w skład którego wchodzi dużo aminokwasów egzogennych. Resztę stanowią cukry oraz tłuszcze. W przypadku izolatu WPI, preparaty te zawierają nawet 95% białka, a w nim jeszcze większą ilość aminokwasów egzogennych. Ponadto, jak już wcześniej wspominaliśmy, ich receptura jest uboga w cukry i tłuszcze. Dodatkowo, ze względu na prawie całkowity brak cukrów, izolaty stanowią lepszy wybór dla osób z nietolerancją laktozy. 

Izolat a koncentrat – stosowanie

Znając powyższe różnice, na pewno wielu czytelników zadaje sobie w tym momencie pytanie, co wybrać – białko izolat czy koncentrat? Otóż tak naprawdę wszystko zależy od indywidualnych preferencji danej osoby, a także stosowanej przez nią diety i celów, jakie chce osiągnąć. Koncentrat białka serwatkowego WPC to niewątpliwie tańsze rozwiązanie, a jego wybór zalecany jest osobom, które trenują amatorsko i nie muszą przestrzegać tak restrykcyjnej diety, jak zawodowi sportowcy. Wysokiej jakości koncentrat, po który niewątpliwie warto sięgnąć, to 100% Whey Platinum Protein 2 kg.

Jeżeli mowa natomiast o izolacie białka serwatkowego WPI, to tak jak wcześniej wspominaliśmy, stanowi on doskonałe rozwiązanie dla osób borykających się z nietolerancją laktozy, a także tych, które szczególnie przestrzegają bilansu kalorycznego w ciągu dnia. Tego typu produkt, można suplementować wraz z WPH (hydroizolatem białka serwatkowego), stanowiącym najczystszą formę białka. Połączenie obu rodzajów białka serwatkowego, znajduje się m.in. w najwyższej jakości produkcie 100% Platinum Isolate 2 kg (izolat + hydroizolat), dostępnym w ofercie MLO Nutrition.