Koszyk zakupów

Brak produktów w koszyku.

Jeśli chcesz złożyć reklamację, lub zwrócić zamówione produkty, skontaktuj się z nami telefonicznie lub za pomocą formularza.
Możesz zwrócić całe zamówienie lub jego część. Na zwrot nienaruszonego opakowania* masz 30 dni.


*dotyczy oryginalnego opakowania od producenta

Sklep MLO Nutrition jest zintegrowany z systemami płatniczymi: Autopay i Przelewy24. Gwarantujemy najwyższe bezpieczeństwo zakupów, jakiego udzielają te platformy.
Dostępne metody płatności dla zamówień z adresem dostarczenia na terenie Polski to:

  • BLIK
  • przelew natychmiastowy
  • Karty płatnicze (Visa, Visa Electron, Mastercard, MasterCard Electronic, Maestro)
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • pobranie u kuriera, w paczkomacie i Orlen paczce (w przypadku Orlen Paczki, pobranie jest możliwe dla zamówień do 400 zł).
  • samodzielny przelew na konto bankowe (po złożeniu zamówienia zobaczysz podsumowanie z numerem konta).
  • Płatność odroczona za pomocą platformy PayPo.


Zamówienia, z adresem dostarczenia na terenie Polski to:

  • kurierem
  • do paczkomatu Inpostu
  • do automatu Orlen Paczka.

Zamówienia złożone do godziny 17:00 nadajemy tego samego dnia. Średni czas dostarczenia zamówienia to 1-2 dni robocze.

zanieczyszczenie kreatyn

Skąd pochodzi monohydrat kreatyny w suplementach MLO?

Połączenie słów kreatyna i czystość określają najbardziej znaną markę Creapure®. Niemiecki producent Alzchem Trostberg GmbH jest niedoścignionym liderem, który posiada certyfikat Creapure® Inside i IFS FOOD. Znajduje się na liście Cologne List, co świadczy o regularnym testowaniu na obecność substancji zakazanych, co eliminuje ryzyko nieumyślnego zastosowania dopingu przez sportowca.

Firma dystrybuuje monohydrat kreatyny (a także inne produkty z laboratorium AlzChem) swoim partnerom, by komponowali własne suplementy. Użycie logo Creapure®  na suplementach jest potwierdzeniem używania produktu nr 1 a tym samym bezpieczeństwa. Kreatyna tej marki jest najlepiej przebadana. Co więcej, monohydrat jest w 100% wytwarzany na drodze syntezy chemicznej, co oznacza, że nie są wykorzystywane surowce pochodzenia zwierzęcego ani ziołowego.

Jak produkowany jest monohydrat kreatyny Creapure®?

Creapure® powstaje na całkowicie zamkniętej linii produkcyjnej, od dostarczenia surowca, aż po zapakowanie końcowego produktu. Każda partia jest testowana m.in. za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC).
Spośród kilku sposobów wytwarzania kreatyny, Alzchem rozpoczyna proces od sarkozyny i cyjanamidu. Ta metoda uważana jest za najbardziej bezpieczną, co minimalizuje ryzyko pojawienia się substacji ubocznych: DCD i DHT. Najwyższej jakości produkt może zawierać maksymalnie kilkadziesiąt cząstek dicyjanodiamidu na 1 milion, natomiast DHT musi być całkowicie niewykrywalne.

Poniższy wykres porównuje średnie wyniki 9 monohydratów kreatyny Creapure oraz 20 innych marek, pod kątem występowania kreatyniny, DHT oraz DCD.

W przypadku kreatyniny, występowanie na poziomie wyższym niż 1% świadczy o słabej jakości procesie produkcyjnym.

monohydrat kreatyny creapure

Skąd pochodzi L-glutamina w odżywkach MLO Nutrition?

W naszych suplementach znajdziesz L-Glutaminę dostarczaną przez Kyowa Hakko. Opakowania suplementów MLO Nutrition zawierają logo Kyowa Quality.

Kyowa Quality określa najwyższe standardy i zaangażowanie w jakość, które są rygorystycznie przestrzegane przez firmę Kyowa Hakko Bio Co., Ltd. Jest to japońskie przedsiębiorstwo specjalizujące się w badaniach, rozwoju i produkcji wysokiej jakości składników dla branży farmaceutycznej i spożywczej.

Firma kładzie duży nacisk na kontrolę i zapewnianie jakości we wszystkich swoich działaniach. Kyowa Quality obejmuje zaangażowanie w produkcję bezpiecznych, skutecznych i niezawodnych produktów, które spełniają a nawet przekraczają standardy branżowe. Kyowa wprowadziło rygorystyczne systemy zarządzania jakością i przestrzega wielu regulacji w celu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa swoich produktów.

Procesy kontroli jakości w Kyowa Hakko Bio obejmują kompleksowe testowanie i analizę na różnych etapach produkcji. Priorytetem jest wykorzystywanie najnowocześniejszych technologii i wiedzy naukowej w celu utrzymania spójności i monitorowania swoich produktów. Dodatkowo, firma prowadzi rozległe badania i rozwój, aby ciągle doskonalić swoje procesy produkcyjne i opracowywać innowacyjne rozwiązania.

Producentem białka premium jest:

Białka: 
DMV Nutri WheyTM 800I 
DMV Nutri Whey™ Isolate I,
jakich używamy w naszych suplementach, produkowane są przez holenderskiego lidera branży, Friesland Campina. Jest to największa na świecie spółdzielnia mleczarska, z siedzibą w Amersfoort oraz jedna z 5 największych firm mleczarskich na świece. Jej początki sięgają 1871 roku. Posiada oddziały 33 krajach i zatrudnia ponad 20000 osób. Produkty FC są dostępne w ponad 100 krajach. 

Nutri WheyTM 800I to produkt zawierający czyste białko serwatkowe, którego 80% pochodzi bezpośrednio z mleka. Ma neutralny smak i aromat, który łatwo można wykorzystać w suplementach i odżywkach dla sportowców. Jest to kompletne źródło białka serwatkowego i BCAA. Białko to zawiera 14% więcej leucyny w porównaniu do białek serwatkowych pochodzących z serwatki serowej.

Nutri Whey™ Isolate I to prodkt z białka serwatkowego. Serwatka zagęszczana jest za pomocą mikro i ultrafiltracji, aż osiągnie zawartość białka na poziomie 90%.
Oba produkty cechują się najwyższą jakością i czystością, za którymi stoi wieloletnie doświadczenie firmy, najnowsze technologie i spełnianie wysokich norm.

Nutri WheyTM 800I oraz Nutri Whey™ Isolate I znajdziesz we wszystkich odzywkach białkowych oraz gainerach.

Białko na redukcji – jakie wybrać?

Nadmierny przyrost tkanki tłuszczowej to jedno z największych zagrożeń XXI wieku. Zarówno nadwaga, jak i otyłość, są przyczyną wielu poważnych chorób, które nierzadko mogą prowadzić nawet do śmierci. Znaczna ilość tkanki tłuszczowej, poza kwestiami zdrowotnymi, ma również ogromny wpływ na wygląd sylwetki. Dlatego też, aby móc cieszyć się dobrym zdrowiem i estetycznym wyglądem, warto podjąć starania w kierunku jej redukcji. Poza ćwiczeniami i dobrze zbilansowaną dietą, dobrym rozwiązaniem będzie włączenie do swojego codziennego menu odżywki białkowej. W tym artykule omówimy, jaką rolę odgrywa białko na redukcji i podpowiemy, jakie białko na odchudzanie warto wybrać. Zachęcamy do lektury.

Białko a odchudzanie – jaki ma wpływ na redukcję tkanki tłuszczowej?

Białko to jeden z podstawowych składników odżywczych. Regularne dostarczanie go wraz z żywnością, w odpowiednich ilościach, jest niezwykle istotne, aby zapewnić organizmowi prawidłowe funkcjonowanie. Białko w organizmie pełni zróżnicowane funkcje:

  • uczestniczy w zwiększeniu odporności (synteza przeciwciał),
  • buduje tkanki, w tym mięśnie,
  • reguluje gospodarkę hormonalną,
  • regeneruje skórę i tkanki,
  • uczestniczy w procesie trawienia.

Co istotne, najnowsze badania wykazały, że dieta obfitująca w białko zawarte w produktach mlecznych, przyspiesza przemianę materii, a co za tym idzie – wspomaga odchudzanie. Dodatkowo, w przypadku osób regularnie trenujących, pomaga  kształtować sylwetkę. Nie bez znaczenia pozostaje również fakt, że spośród makroskładników, to właśnie białko na redukcji w największym stopniu wpływa na uczucie sytości, a tym samym zmniejsza uczucie głodu.

Zapotrzebowanie na białko uzależnione jest zarówno od wieku, jak i stanu fizjologicznego organizmu. Zakłada się, że dorosły, zdrowy człowiek o prawidłowej masie ciała, potrzebuje w ciągu dnia 0,9g białka na każdy kilogram masy ciała. Zwiększone zapotrzebowanie na proteiny wykazują:

  • kobiety w ciąży (1,1g/ kg masy ciała na dzień),
  • kobiety karmiące piersią (1,3g/ kg masy ciała na dzień),
  • niemowlęta (1,52g/ kg masy ciała na dzień),
  • dzieci do 15. Roku życia (1,1g kg masy ciała na dzień).

O zwiększonym zapotrzebowaniu na białko mówi się również w przypadku osób, które uprawiają sport. Wynika to z faktu, iż podczas aktywności fizycznej, dochodzi do zwiększonego rozpadu białek, co powoduje, że konieczne jest ich uzupełnienie. To, ile białka będzie potrzebne w przypadku danej osoby, jest uzależnione m.in. od rodzaju treningu, jego intensywności i długości. 

Wracając jednak do zależności, jeśli chodzi o białko a odchudzanie, warto podkreślić, że proteiny pomagają kontrolować i utrzymywać stały poziom cukru we krwi. To natomiast przekłada się na zniwelowanie ryzyka jego gwałtownego spadku, co w konsekwencji chroni osobę przebywającą na diecie redukcyjnej, przed napadami wilczego apetytu, a tym samym sięgania po dodatkowe porcje jedzenia i często również niezdrowe przekąski. 

Jakie białko na redukcji będzie najlepsze?

Wiedząc już, że białko na odchudzanie to jeden ze skutecznych sposobów walki z nadprogramową tkanką tłuszczową, warto przejść do omówienia jego rodzajów i wyjaśnić, jaka odżywka białkowa na redukcji będzie najbardziej odpowiednia. W pierwszej kolejności zaczniemy jednak od wskazania zadań, które ma wykorzystanie suplementu białkowego podczas redukcji:

  • uzupełnia niedobory dietetyczne,
  • wspomaga hamowanie napadu głodu,
  • wspomaga gospodarkę energetyczną podczas treningu,
  • ze względu na zawartą w produkcie leucynę, stymuluje procesy anaboliczne.

Ze względu na dużą dostępność odżywek białkowych na rynku, pojawia się pytanie – jaka będzie najlepsza odżywka białkowa na odchudzanie? Otóż tak naprawdę, wszystko zależy od dwóch czynników – stopnia zaawansowania, a także funkcjonowania układu pokarmowego danej osoby. W przypadku sportowców amatorów, przestrzeganie przez nich diety nie musi być bowiem aż tak bardzo restrykcyjne, jak u osób trenujących zawodowo. Zatem po jakie białko na redukcję powinni sięgnąć? Wybór może paść na klasyczne WPC, które w swoim składzie zawiera pewne ilości węglowodanów i tłuszczy. Przykładem produktu o doskonałym składzie, jeśli chodzi o ten rodzaj odżywek białkowych, będzie niewątpliwie 100% Whey Protein Classic 907 g, dostępny w ofercie mlonutrition.pl.

A co w sytuacji, kiedy dana osoba boryka się z problemami trawiennymi i nie toleruje laktozy? Jakie proteiny na odchudzanie będą dla niej najbardziej odpowiednie? Otóż w tym wypadku, najlepiej sięgnąć po bardziej oczyszczoną wersję tego typu suplementów, która bazuje na WPI czyli białku serwatkowym poddanym większej izolacji. Dlatego też, zastanawiając się nad tym, jakie białko na redukcji wybrać w przypadku wrażliwego układu pokarmowego, z całą pewnością WPI będzie dobrą decyzją.

Ostatni typ, to produkty WPH, czyli białka, które zostały poddane wstępnej obróbce enzymatycznej, praktycznie pozbawione węglowodanów i tłuszczy. Ich białka są ponadto pocięte na peptydy, które nie wymagają znacznych nakładów energetycznych ze strony układu trawiennego. Wybierają je najczęściej sportowcy, głównie przed okresem startu, kiedy to dieta musi być perfekcyjnie dopracowana. Czy WPI będzie również odpowiednie, jako białko na spalanie tłuszczu? Odpowiedź brzmi: tak, a szczegółowych wyjaśnień udzielimy w dalszej części artykułu.

WPI czy WPC na redukcji?

Białko przy odchudzaniu to ważny aspekt, a wybór odpowiedniej odżywki proteinowej, nie należy do łatwych zadań. Szczególnie trudności z tym związane, mogą odczuwać osoby początkujące, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę ze stosowaniem odżywek białkowych. Warto pamiętać jednak o kierowaniu się podstawowymi zasadami, które niewątpliwie sprawią, że znalezienie odpowiedniego produktu dla siebie stanie się łatwiejsze. Liczy się przede wszystkim to, w jakim okresie treningowym ma zostać wykorzystany dany suplement oraz od tego, na jakim stopniu zaawansowania znajduje się dana osoba. Dlatego też, poszukując odpowiedzi na pytanie, co będzie lepsze – WPI czy WPC na redukcji – warto przede wszystkim kierować się wcześniej wymienionymi regułami. Zatem jakie białko wybrać na redukcję? Otóż bez wątpienia, dla większości osób pozostających na diecie redukcyjnej, dobrym wyborem będzie WPC, które dostępne jest m.in. w postaci preparatu 100% Whey Platinum Protein 2 kg. WPI jest to natomiast doskonała alternatywa dla osób, które borykają się z problemami trawiennymi i wykazują nietolerancję na laktozę.  

Warto nadmienić jeszcze, jak stosować białko podczas odchudzania. Otóż najlepiej korzystać ze wskazówek zawartych na etykiecie nabytego produktu. Odnosząc się jednak do konkretów, to w przypadku osób pozostających na redukcji, a jednocześnie aktywnych fizycznie, powinny one dostarczać organizmowi nie więcej niż 1,5 – 2 g białka na 1 kg masy ciała. Nie powinno się przesadzać z ilością białka w diecie, ponieważ jego nadmiar prowadzi do wydalenia protein przez nerki, co stanowi dla nich dodatkowe obciążenie. Jeżeli chodzi o pory dnia, to najlepiej sięgać po białko rano, a także po treningu, w celu uniknięcia katabolizmu mięśni.