Shopping Cart

Brak produktów w koszyku.

Jeśli chcesz złożyć reklamację, lub zwrócić zamówione produkty, skontaktuj się z nami telefonicznie lub za pomocą formularza.
Możesz zwrócić całe zamówienie lub jego część. Na zwrot nienaruszonego opakowania* masz 30 dni.


*dotyczy oryginalnego opakowania od producenta

Sklep MLO Nutrition jest zintegrowany z systemami płatniczymi: Autopay i Przelewy24. Gwarantujemy najwyższe bezpieczeństwo zakupów, jakiego udzielają te platformy.
Dostępne metody płatności dla zamówień z adresem dostarczenia na terenie Polski to:

  • BLIK
  • przelew natychmiastowy
  • Karty płatnicze (Visa, Visa Electron, Mastercard, MasterCard Electronic, Maestro)
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • pobranie u kuriera, w paczkomacie i Orlen paczce (w przypadku Orlen Paczki, pobranie jest możliwe dla zamówień do 400 zł).
  • samodzielny przelew na konto bankowe (po złożeniu zamówienia zobaczysz podsumowanie z numerem konta).
  • Płatność odroczona za pomocą platformy PayPo.


Zamówienia, z adresem dostarczenia na terenie Polski to:

  • kurierem
  • do paczkomatu Inpostu
  • do automatu Orlen Paczka.

Zamówienia złożone do godziny 17:00 nadajemy tego samego dnia. Średni czas dostarczenia zamówienia to 1-2 dni robocze.

zanieczyszczenie kreatyn

Skąd pochodzi monohydrat kreatyny w suplementach MLO?

Połączenie słów kreatyna i czystość określają najbardziej znaną markę Creapure®. Niemiecki producent Alzchem Trostberg GmbH jest niedoścignionym liderem, który posiada certyfikat Creapure® Inside i IFS FOOD. Znajduje się na liście Cologne List, co świadczy o regularnym testowaniu na obecność substancji zakazanych, co eliminuje ryzyko nieumyślnego zastosowania dopingu przez sportowca.

Firma dystrybuuje monohydrat kreatyny (a także inne produkty z laboratorium AlzChem) swoim partnerom, by komponowali własne suplementy. Użycie logo Creapure®  na suplementach jest potwierdzeniem używania produktu nr 1 a tym samym bezpieczeństwa. Kreatyna tej marki jest najlepiej przebadana. Co więcej, monohydrat jest w 100% wytwarzany na drodze syntezy chemicznej, co oznacza, że nie są wykorzystywane surowce pochodzenia zwierzęcego ani ziołowego.

Jak produkowany jest monohydrat kreatyny Creapure®?

Creapure® powstaje na całkowicie zamkniętej linii produkcyjnej, od dostarczenia surowca, aż po zapakowanie końcowego produktu. Każda partia jest testowana m.in. za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC).
Spośród kilku sposobów wytwarzania kreatyny, Alzchem rozpoczyna proces od sarkozyny i cyjanamidu. Ta metoda uważana jest za najbardziej bezpieczną, co minimalizuje ryzyko pojawienia się substacji ubocznych: DCD i DHT. Najwyższej jakości produkt może zawierać maksymalnie kilkadziesiąt cząstek dicyjanodiamidu na 1 milion, natomiast DHT musi być całkowicie niewykrywalne.

Poniższy wykres porównuje średnie wyniki 9 monohydratów kreatyny Creapure oraz 20 innych marek, pod kątem występowania kreatyniny, DHT oraz DCD.

W przypadku kreatyniny, występowanie na poziomie wyższym niż 1% świadczy o słabej jakości procesie produkcyjnym.

monohydrat kreatyny creapure

Skąd pochodzi L-glutamina w odżywkach MLO Nutrition?

W naszych suplementach znajdziesz L-Glutaminę dostarczaną przez Kyowa Hakko. Opakowania suplementów MLO Nutrition zawierają logo Kyowa Quality.

Kyowa Quality określa najwyższe standardy i zaangażowanie w jakość, które są rygorystycznie przestrzegane przez firmę Kyowa Hakko Bio Co., Ltd. Jest to japońskie przedsiębiorstwo specjalizujące się w badaniach, rozwoju i produkcji wysokiej jakości składników dla branży farmaceutycznej i spożywczej.

Firma kładzie duży nacisk na kontrolę i zapewnianie jakości we wszystkich swoich działaniach. Kyowa Quality obejmuje zaangażowanie w produkcję bezpiecznych, skutecznych i niezawodnych produktów, które spełniają a nawet przekraczają standardy branżowe. Kyowa wprowadziło rygorystyczne systemy zarządzania jakością i przestrzega wielu regulacji w celu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa swoich produktów.

Procesy kontroli jakości w Kyowa Hakko Bio obejmują kompleksowe testowanie i analizę na różnych etapach produkcji. Priorytetem jest wykorzystywanie najnowocześniejszych technologii i wiedzy naukowej w celu utrzymania spójności i monitorowania swoich produktów. Dodatkowo, firma prowadzi rozległe badania i rozwój, aby ciągle doskonalić swoje procesy produkcyjne i opracowywać innowacyjne rozwiązania.

Producentem białka premium jest:

Białka: 
DMV Nutri WheyTM 800I 
DMV Nutri Whey™ Isolate I,
jakich używamy w naszych suplementach, produkowane są przez holenderskiego lidera branży, Friesland Campina. Jest to największa na świecie spółdzielnia mleczarska, z siedzibą w Amersfoort oraz jedna z 5 największych firm mleczarskich na świece. Jej początki sięgają 1871 roku. Posiada oddziały 33 krajach i zatrudnia ponad 20000 osób. Produkty FC są dostępne w ponad 100 krajach. 

Nutri WheyTM 800I to produkt zawierający czyste białko serwatkowe, którego 80% pochodzi bezpośrednio z mleka. Ma neutralny smak i aromat, który łatwo można wykorzystać w suplementach i odżywkach dla sportowców. Jest to kompletne źródło białka serwatkowego i BCAA. Białko to zawiera 14% więcej leucyny w porównaniu do białek serwatkowych pochodzących z serwatki serowej.

Nutri Whey™ Isolate I to prodkt z białka serwatkowego. Serwatka zagęszczana jest za pomocą mikro i ultrafiltracji, aż osiągnie zawartość białka na poziomie 90%.
Oba produkty cechują się najwyższą jakością i czystością, za którymi stoi wieloletnie doświadczenie firmy, najnowsze technologie i spełnianie wysokich norm.

Nutri WheyTM 800I oraz Nutri Whey™ Isolate I znajdziesz we wszystkich odzywkach białkowych oraz gainerach.

Szanowny Użytkowniku, informujemy, iż przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy, zapoznaj się z poniższą treścią.

1. Administrator danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Kamil Fiedosiuk, Junony 31A/4, 80-299 Gdańsk, który jest właścicielem tej strony internetowej www.mlonutrition.pl

2. Kontakt z firmą

Kontakt z administratorem danych osobowych:
adres email: kontakt@mlonutrition.pl
adres pocztowy: Kamil Fiedosiuk, Junony 31A/4, 80-299 Gdańsk
telefon: +48505771616

3. Dlaczego mamy Twoje dane?

Ponieważ podałeś nam je podczas zakładania konta, jak również poprzez transakcje, przeprowadzane za pomocą strony mlonutrition.pl.

4. Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych i cele

a) Wejście i korzystanie ze strony internetowej oraz sklepu internetowego

Dane osobowe jako adres IP, dane w plikach cookies oraz lokalizacyjne są przez nas przetwarzane, abyś mógł wejść na naszą stronę internetową i mieć dostęp do jej treści: podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

b) Gazetka elektroniczna- Newsletter

Aby mieć możliwość przesłania Ci informacji o naszej ofercie (promocje, kody rabatowe i nowości), przetwarzamy Twoje dane osobowe (adres e-mail), na podstawie Twojej zgody- podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

c) Rejestracja konta

Twoje dane osobowe: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu, są przez nas przetwarzane, abyś mógł w pełni korzystać z możliwości strony www.mlo.com.pl. Dane te są przetwarzane na podstawie Twojej zgody- podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

d) Kupno towaru

Twoje dane osobowe w postaci imienia, nazwiska, adresu zamieszkania, adresu e-mail, numeru telefonu, są przez nas przetwarzane, byś mógł zawrzeć z nami umowę sprzedaży, na podstawie zainteresowania ofertą naszego sklepu internetowego. Twoje dane są dla nas niezbędne do wykonania umowy- podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

e) Formularz kontaktowy

Twoje dane osobowe: imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, są przez nas przetwarzane, byś mógł się skontaktować z naszym sklepem, na podstawie Twojej zgody- podstawa z art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

5. Odbiorcy danych

Twoje dane osobowe możemy udostępniać drogą elektroniczną wspierających nas w świadczeniu usług podmiotom, czyli takim, które zapewniają usługi płatnicze, hostingowe, kurierskie, wysyłające newsletter. Podmioty takie przetwarzają dane na podstawie umowy z nami i wyłącznie zgodnie z naszymi poleceniami. Nie przekazujemy Twoich danych poza teren Polski/UE/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

6. Okres przechowywania danych osobowych

Twoje dane osobowe są przez nas przechowywane do czasu posiadania udzielonej przez Ciebie zgody lub do końca okresu przedawnienia potencjalnych roszczeń wynikających z umowy sprzedaży.

7. Twoje prawa

Przysługuje Ci prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii, prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych, prawo do usunięcia danych (jeżeli Twoim zdaniem nie ma podstaw do tego, abyśmy przetwarzali Twoje dane, możesz zażądać, abyśmy je usunęli), prawo do ograniczenia przetwarzania danych (możesz zażądać, abyśmy ograniczyli przetwarzanie Twoich danych osobowych wyłącznie do ich przechowywania lub wykonywania uzgodnionych z Tobą działań, jeżeli Twoim zdaniem mamy nieprawidłowe dane na Twój temat lub przetwarzamy je bezpodstawnie), prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) oraz prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych (masz prawo cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie; cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej cofnięciem). W celu wykonania swoich praw skieruj żądanie pod adres email: kontakt@mlonutrition.pl, numer telefonu: +48694768710 lub udaj się do naszej siedziby w Gdańsku przy ul. Litewskiej 20.

8. Informacja o dobrowolności podania danych

a) Wejście i korzystanie ze strony internetowej oraz sklepu internetowego

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne. Jeśli nie podasz danych, nie będziesz mógł przeglądać zawartości naszej strony: www.mlonutrition.pl

b) Gazetka elektroniczna- Newsletter

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne. Jeśli nie podasz danych, nie będziesz mógł korzystać z newslettera.

c) Rejestracja konta

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł korzystać ze wszystkich możliwości naszej strony, z których korzystać może tylko zarejestrowany Użytkownik.

d) Kupno towaru

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł złożyć zamówienia w naszym sklepie, a tym samym my nie będziemy mogli zawrzeć z Tobą, a następnie wykonać umowy sprzedaży.

e) Formularz kontaktowy

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. Jeżeli nie podasz danych, nie będziesz mógł skontaktować się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego.

9. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Niniejsza Polityka Cookies określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach używanych do przeglądania stron internatowych sklepu za pomocą plików cookies.

Pliki cookies

Cookies to małe pliki tekstowe zapisywane na komputerze Użytkownika lub innym urządzeniu mobilnym, w czasie korzystania przez niego ze stron Internetowych. Pliki te służą m.in. korzystaniu z różnych funkcji przewidzianych na danej stronie Internetowej lub potwierdzeniu, że dany Użytkownik widział określone treści z danej witryny Internetowej.

Serwisy internetowe sklepu mogą używać plików cookies, kiedy użytkownik odwiedza stronę www. Pliki cookies, które mogą zostać użyte w witrynach i stronach internetowych są kojarzone wyłącznie z przeglądarką konkretnego komputera (użytkownik anonimowy), bez podawania imienia lub nazwiska Użytkownika.

Są to informacje zapisywane przez serwer www na komputerze Użytkownika, które serwer może odczytać przy każdorazowym połączeniu się z komputera Użytkownika podczas przeglądania strony www.

Pliki cookies mogą myć używane w celu
  • dostarczania danych statystycznych o ruchu Użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych stron serwisów
  • strona może także umieszczać pliki cookies w celu monitorowania ruchu Użytkowników pomiędzy podststronami, a współpracującymi z nią innymi serwisami internetowymi
  • utrzymania sesji Użytkownika strony (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła
  • dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. W szczególności chodzi o rozpoznanie podstawowych parametrów Urządzenia Użytkownika i prawidłowe wyświetlenie strony internetowej
Zmiana ustawień obsługi plików Cookies

Użytkownik może w każdym czasie wybrać sposób obsługi plików cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej oraz może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej. Szczegółowych informacji w tym zakresie udzielają producenci przeglądarek internetowych, zazwyczaj jest to zakładka “opcje internetowe” lub podobna. Jednakże wyłączenie przez Użytkownika w swojej przeglądarce opcji akceptowania plików cookies, może spowodować utrudnienia czy wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych stron internetowych.

Instrukcje wyłączenia plików cookies w przeglądarkach:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Instrukcje wyłączenia plików cookies w urządzeniach mobilnych:

Android
Safari
Windows Phone
Blackberry (str. 207)

Jednocześnie firma MLO NP nie ponosi żadnej odpowiedzialności za stosowanie lub obsługę plików cookie na innych stronach internetowych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym na naszych strona internetowych.